Naar Las Dalias in Amsterdam

Las Dalias is dé hippie markt van Ibiza. Deze markt wordt elke zaterdag gehouden in het hippie dorp San Carles. En sinds twee jaar kunnen we ook in Amsterdam en andere Europese steden genieten van deze hippie markt én het Ibiza gevoel in eigen land. Las Dalias gaat namelijk in the road en staat nog tot en met vandaag in de Westergasfabriek in Amsterdam. Dus mocht je nog geen plannen hebben ga er dan nu nog even heen!

image

Op deze markt in Amsterdam komen de Ibiziaanse hippies van Las Dalias met al hun spullen die ze hier aan ons willen verkopen. Je vindt er van alles! Kleding, schoenen, lederwaren, acccessoires, heerlijke hapjes en drankjes maar ook kunst en zelfgemaakte schilderijen en je kan meedoen aan workshops zoals yoga.

image

De markt zelf in de Westergasfabriek is niet heel groot maar je komt echt ogen tekort. Ik heb er toch zeker wel drie uur rond gelopen en nog zag ik elke keer weer nieuwe dingen. Op interne zag ik al staan dat veel mensen de prijzen erg hoog vonden maar dat ik echt meevallen! Natuurlijk verkopen ze duurdere kledingstukken en schoenen maar dit wordt allemaal hand gemaakt en elk stuk is uniek! Er gaat een hoop arbeidstijd in zitten maar dan heb je wel iets speciaals waar niemand anders in loopt!

image image

Binnen heb je ook nog een podium waar verschillende workshops plaats vinden en er wordt muziek gemaakt. Toen ik binnen kwam was er net een workshop yoga aan de gang en ik voelde gelijk de rust en relaxedheid van Ibiza overheen komen. De muziek die ze maakte met mooie fluiten e andere instrumenten was ook heel indrukwekkend en rustgevend maar ook swingend!

image

Op de markt was vooral veel kleding te vinden en elk kraampje was anders en straalde een andere sfeer uit. Er was eigenlijk niets van hetzelfde. De een had felle kleuren, de ander alleen maar wit, weer een met wat meer gothic en donkere kleding. En ook de materialen waren anders. Je zag veel geborduurde en gehaakte kleding maar ook de franjes, slierten en tierelantijnen ontbraken niet. Er was echt voor ieder wat wils.

image image

De temperatuur gister was zomers maar in de hal was het prima uit te houden. Maar gelukkig was er ook een buiten gedeelte waar je heerlijk van de zon kon genieten. Er waren een aantal foodtrucks waar je allerlei lekkers kon kopen en opeten aan grote lange biertafels. Maar gelukkig hadden ze ook een echt Ibiza terras met kleden, parasols, vachtjes, poefjes, allerlei verschillende bankjes en stoelen en ze verkochte lekkere zoete lekkernijen. Hier heb ik heerlijk in de zon gezeten en een beetje om me heen zitten kijken. Je zag er ook allerlei soorten mensen lopen: hippies, gezinnen, vriendinnen en noem maar op gewoon allemaal door elkaar.

image

Kortom het was een geslaagde dag! Ik heb me prima vermaakt en ook het nodige geshopt! Maat dat zal ik een andere keer laten zien..

image

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *