Dagje happen en cultuur

Aangezien ik deze maand niet mag shoppen en toch leuke dingen wil doen was deze dag ideaal!
Ik ging namelijk een dagje naar Amsterdam maar niet om te shoppen.

’s Ochtends zijn we naar de Beurs van Berlage geweest want daar is nu de tentoonstelling over Banksy. Ik was nog nooit in dit gebouw geweest maar het is werkelijk prachtig en een mooie bouwstijl. Banksy is een Britse kunstenaar uit Bristol maar eigenlijk weet niemand wie hij echt is. Hij is vooral bekend van zijn street art graffiti met een duidelijke boodschap naar de media. Ook maakt hij veel gebruik van mallen om zijn kunst te vertonen.
De tentoonstelling is nog te zien tot 8 januari 2017.

img_2171

img_2161

img_2160

Na een indrukwekkende ochtend waren we wel toe aan een bakje koffie en dus gingen we een kijkje nemen in het W-hotel. Dit prachtige hotel ligt achter Magna Plaza en heeft op de bovenste verdieping een skylounge met zwembad en mooi uitzicht. We hebben heerlijk gechilled en onze ogen uitgekeken.
Deze lounge is gewoon voor iedereen toegankelijk en ademt een chique maar relaxte sfeer waar je uren kan zitten, kletsen en rond kijken.

b5d99ebb-2cf4-4225-b495-00ca5f01e001

Daarna staken we de straat over en gingen we naar X bank. In dit gebouw komen Nederlandse designers, kunst, fashion en design samen en je kijkt weer je ogen uit naar al het moois. Maar neem wel een gevulde portomonnee mee want het is niet goedkoop. Deze plek is ook echt een aanrader als je eens wat anders wilt dan de bekende winkels op de Kalverstraat.

864960b1-f180-4c11-bcc0-1c781458b0b5

Na al die mooie spullen kregen we wel trek en pakten we de tram naar de Foodhallen. Ik was hier nog nooit geweest maar het concept is zo leuk en gezellig. Het is een grote hal met in het midden een bar en daar omheen gezellige zitjes. Aan de zijkanten zijn allemaal lekkere eetstalletjes waar je van alles kan bestellen. Van bitterballen tot pulled pork en flamkuchen tot lekkere desserts en sushi. Zo kan iedereen eten wat hij wilt en het is super snel klaar.

img_2204

img_2203

Na deze indrukwekkende dag was het alweer tijd om naar huis te gaan. En het shoppen heb ik ook totaal niet gemist. Want ik heb zoveel nieuwe dingen gezien en indrukken opgedaan! Echt een aanrader maar dat had ik geloof ik al gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *