Ruim je bureau op dag

Elke tweede maandag van januari is het ‘Ruim je bureau op dag’. Het is de bedoeling om het jaar zonder troep, georganiseerd en schoon te beginnen. Een rustige en overzichtelijke werkplek zorgt voor meer productiviteit en minder stress. Natuurlijk is ‘Ruim je bureau op dag’ geen officiële feestdag, maar het natuurlijk wel leuk om van je bureau een feestje te maken.

img_3436

Ik heb toevallig zaterdag mijn nieuwe bureau in elkaar gezet en het is nu nog een beetje saai en wit. Daarom geef ik gelijk een paar tips om je bureau op te ruimen en wat gezelliger te maken. Zodat werken nog leuker wordt.

img_3478

Tip 1
Neem eens in het kwartaal de tijd om al je papierwerk uit te zoeken. Stop wat je nog nodig hebt netjes bij elkaar in mappen. Wat je niet meer nodig hebt gooi je in de prullenbak.

Tip 2
Maak een mandje om pennen, paperclips, markeerstiften, post-its bij elkaar te houden. Als je alles bij elkaar houdt raak je het minder snel kwijt en hoef je ook niet je hele huis door te zoeken naar een nietmachine.

img_3477

Tip 3
Maak een to do lijstje. Schrijf savonds voordat je gaat slapen 4 dingen op die je de volgende dag gedaan wilt hebben. Zo houdt je overzicht en kan je je beter focussen. Pas als je deze dingen helemaal hebt afgevinkt mag je verder met extra opdrachten.

Tip 4
Zorg voor een prettige werkomgeving. Dit maakt je werk leuker en fijner om aanwezig te zijn. Zorg voor accessoires zoals een leuke lamp, foto’s, kussentjes, een geurkaars en planten of bloemen.

Maak je werkplek niet te gezellig want er moet natuurlijk wel gewerkt worden.

Ps. Inspiratiefoto’s zijn van Printerest

img_3476

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *