You can leave your hat on

Waar komt de hoed eigenlijk vandaan?
Vroeger werden hoeden gezien als een statussymbool. Mensen uit de hogere klasse gingen nooit de deur uit zonder een hoed. De laatste jaren zie je ook veel hoeden in het straatveld en daarom is het wel weer een blogpost waard

IMG_3607

Soorten hoeden
Van cowboyhoeden tot aan de leren hoeden en van grote flaphoeden tot aan de baretten. Hoeden zijn er in alle vormen, maten en materialen. Kies een strohoed voor in de zomer als je naar aan het strand gaat. In de winter kies je voor een bruine of een zwarte hoed van vilt of wol. Of kies voor modieus kobalt blauw of aubergine.

IMG_3609

De voordelen van een hoed
De hoed is dus een échte musthave. Natuurlijk biedt hij ook goede bescherming. Op de dagen dat de zon haar gezicht schijnt kan een hoed goed van pas komen. Je hoofd wordt namelijk beschermd tegen het zonlicht en wanneer het weer omslaat blijft je kapsel zelfs droog. Heb jij wel eens last van een bad hair day of twee? Dan is een hoed de ideale oplossing. Laat je haar los hangen of maak je haar vast in een knot. Hoe dan ook, genoeg redenen om een leuke hoed aan te schaffen.

Muts? Wat is een muts?
Tegenwoordig noemen we het alláng niet meer zo. Nee nu draag je een beanie. Want dat klinkt hip. Er is ook daadwerkelijk een verschil tussen een muts en een beanie. Want waar je een muts vroeger alleen in uiterste noodgevallen droeg zoals sneeuwstormen omdat anders je oren er af vroren. Nu kan je je beanie gewoon altijd dragen. Draag hem naar je werk, naar school of tijdens een shop dagje. Zo ben je naast heel hip, ook nog eens lekker warm.
Nog een verschil tussen een beanie en een muts is dat de vormen van elkaar verschillen. Een beanie is langer waardoor je nog een leuk stukje stof overhoudt.

IMG_3608

Voor de echte koukleumen onder ons dus ook pérfect. Wanneer je hem dan ook nog eens draagt met een paar lekkere handschoenen en een van onze mooie sjaals ben jij helemaal klaar om het koude winterweer te trotseren.

IMG_3611

Nog even voor de duidelijkheid van links naar rechts: muts – hoed – beanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *