Waarom eet ik koolhydraatarm?

Eindelijk heb ik mijn zomervakantie geboekt. Over minder dan 4 weken ga ik lekker acht dagen genieten van de zon en het prachtige eiland Ibiza! Ik kan nu al niet meer wachter.

Nu willen we natuurlijk allemaal wat strakker in ons vel zitten zitten als we op vakantie gaan. Toch?
Afgelopen maand op de verjaardag van mijn broertje vertelde mijn zusje dat ze al een poosje bezig was met het eten van koolhydraatarm. Dat kon ik ook wel aan haar zien want na twee zwangerschappen was ze nu behoorlijk wat afgevallen. Dat gaf mij het gevoel dat ik dat ook wel moest kunnen. Door haar verhalen werd ik enthousiast maar wat zij dan allemaal eet vind ik toch een beetje vreemd:

Eettips
Griekse yoghurt met slagroom als ontbijt
Komkommertoastjes met brie
Veel kaas
Rookworst
Geen pasta, rijst, aardappelen en brood
Vooral veel groente
Zelf gemaakte cake en taartjes

Ik ben een beetje gaan experimenteren en op internet gaan zoeken naar recepten en wat koolhydraatarm eten nu eigenlijk inhoudt. Als je nieuwsgierig bent kijk dan eens op gobento. Daar staat heel veel uitgelegd en kan je ook weekmenu’s vinden. Of afvallenmetbregje daar kan je gelijk producten bestellen.

Inmiddels ben ik nu twee weken bezig en merk ik dat ik toch wel zo’n vier centimeter buikomvang kwijt ben! Qua kilo’s weet ik het niet want ik heb geen weegschaal. Maar dit geeft me toch een goed gevoel om door te zetten!

Hoe nu verder?
Komende weken zal ik wat meer informatie geven over koolhydraat arm eten en ik zal ook recepten op de Facebookpagina van Label van Laura met jullie gaan delen.

Wie heeft er eigenlijk ervaring met koolhydraatarm eten? Laten we wat recepten en tips uitdelen? Ik zie je reactie graag tegemoet!

8 gedachten over “Waarom eet ik koolhydraatarm?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *