De voor en nadelen van single zijn

Afgelopen maand las ik het boek ‘gewoon single’ van Karin Ramaker. In dit boek gaat zij aan de hand van interviews en verhalen op zoek naar het realistische leven van de single op dit moment. Is de single wel zo ongelukkig als sommige mensen denken? Je moet tenslotte alle moeilijke beslissingen zelf maken, maar hoeft ook thuis met niemand rekening te houden.

Zelf ben ik nu alweer ruim 2 jaar single en ik vermaakt me (echt waar) prima! Op dit moment zou ik echt niet anders willen. Toen ik eind twintig was kreeg ik vaak de vraag wanneer ik een vaste relatie zou zoeken en kinderen wilde. Maar eerlijk gezegd heb ik die kinderwens nooit gehad, en nog steeds niet. Nu vind ik het heerlijk en ik kan goed alleen zijn, maar zoek de drukte en gezelligheid ook vaak op. Dan vind ik nog fijner om daarna weer in me eigen huisje thuis te komen.

Gelukkkig ben ik niet de enige want er zijn meer single vrouwen die rond hun 30e nog geen partner hebben. Dan heb je geen andere keus dan zelfstandig en onafhankelijk te zijn. Daardoor wordt het op latere leeftijd ook vaak moeilijker om een partner toe te staan
Het voordeel van van alleen zijn is dat je jezelf leert kennen. Wat wil je wel of niet wilt in een relatie

Nadelen
Maar ook de Moeilijke beslissingen moet je alleen maken: je baan verliezen, huis kopen, ziekte of verlies verwerken.
Als je zelf ziek bent moet het zelf allemaal regelen. Zelf schoonmaken, boodschappen doen en de dokter bellen.

Voordelen
Natuurlijk zitten er ook voordelen aan het single zijn: je kunt gaan en staan waar je wilt. Er zeurt niemand aan je hoofd. Zelf doen waar je zin in hebt, zoals
bank hangen,
boek lezen,
koken,
eten op de bank en niet de tafel dekken,
muziek keihard aanzetten die je zelf leuk vind,
lekker naar de kroeg en ongegeneerd flirten en dansen,
smerig hoesten,
de hele dag in je oude joggingsbroek,
alleen op vakantie of uiteten

Leuke feitjes
Singles gaan doordeweeks meestal om 23.30 naar bed.
Ze eten het liefst sperziebonen en broccoli (niet in mijn geval).

Daten
Als je niet alleen wilt blijven zul je toch echt op zoek moeten gaan naar een leuke partner dus dat betekent daten! Tegenwoordig kan dit op allerlei manieren. Vooral het internet is dan natuurlijk voor de hand liggend. Je moet jezelf weer in de markt zetten. Het voordeel van online daten is dat je makkelijker kletst en vaak minder verlegen bent. Tot het moment dat je elkaar gaat ontmoeten. Dan wordt het spannend.
Dates kunnen ook om allerlei redenen vastlopen op afstand, verwachtingen of achtergrond

Mensen met we relatie vinden vooral dat singles op zoeken moet naar een date

Vooroordelen
Je hebt ze als singe zijnde vast wel eens gehoord: Je bent te kritisch. Of erger nog je hebt helemaal geen eisenlijst? Dan ben je te makkelijk. Het is dus lastig.
Een ander vooroordeel want ook zeker voor mij geldt is dat singles weinig koken.
Veel mensen denken oom dat singles veel vrije tijd over hebben om vrienden te helpen klussen of verhuizen.

Mannen houden niet van sleehakken, uggs en ballerina’s

En dan nog even dit!
Vaak zijn de zon en feestdagen het ergst voor de singles. Feestdagen is by far toch echt voor familie dingen ├│f schoonfamilie. Op zondag zie je overal stelletjes of gezinnen in de stad lekker struinen en leuke dingen samen doen.
Wat doe je dan als single?
Ik vind het heerlijk om dan thuis op de bank te hangen met een boek of Netflix kijken. Wat je ook kan doen is lekker gaan sporten of een weekendje weg met de feestdagen. Je kent vast wel andere singles dan ga je toch lekker samen leuke dingen doen?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *