Fair Fashion Festival Utrecht

Vandaag 22 oktober vond in Utrecht het Fair Fashion Festival plaats voor de vijfde keer dus tijd voor een feestje!
Vorig jaar vond ik het zo leuk dat ik dus nu ben weer gegaan.

Waar is het Fair Fashion Festival?
Het vindt plaats in Utrecht bij de Winkel van Sinkel en het Stadhuis.

Wat is het Fair Fashion Festival?
Het festival staat in het teken van duurzaamheid en ethiek in de mode-industrie. Er zijn lezingen, workshops, modeshows, een pitchpodium en een markt.
Alles staat dus in het teken van mode die op een eerlijke manier gemaakt is. Dus onder goede omstandigheden in veilige fabrieken en het liefst dichtbij thuis. Noet te vergeten met de juiste natuurlijke materialen.

Wat heb ik er gedaan?
Ik heb een rondje gemaakt over de markt en twee workshops gevolgd. Op de markt stonden merken met duurzame kleding, sieraden en andere accessoires.
De workshops die ik volgde waren Chiara van Indiaan in je kast . Zij gaf tips over hoe je je accessoires kan combineren met je kleding. Maar ook hoe je met 6 kledingstukken wel 20 outfits kan maken. Kortom heel leerzaam en ik zal er binnenkort meer over vertellen.
De andere workshop was van Hailey van Palace of bliss. Zij runt deze site sinds twee jaar en blogt over alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Van kleding tot schoonmaakartikelem en van veganisme tot een volledig nieuwe lifestyle. Zij heeft sinds kort een e-book gemaakt over 7 stappen naar een duurzame garderobe.

Wat heb ik geleerd?
Vorig jaar was ik ook al op het festival en ik merkte dat het nu al veel drukker was en niet allee maar mensen uit Utrecht zelf. We zijn allemaal al meer met duurzaamheid bezig. Zoals de hybride auto’s, biologische supermarkten en de organic caf├ęs. Het is goed dat we ons ermee bezig houden!

Mijn doel is om nu echt minder te shoppen bij de ketens en meer te letten op de kleding die ik koop en waar het vandaan komt.

Wat doe jij al aan duurzaamheid??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *