No spend november

Begin deze maand vertelde ik al op Facebook dat ik mee doe aan no spend november. Deze maand probeer ik extra op te letten op wat ik uitgeef en wil ik wat meer sparen voor een vakantie volgend jaar.

Normaal gesproken let ik namelijk nooit op wat ik uitgeef. Als ik iets zie wat ik wil koop ik het en let ik totaal niet op de prijs. Het komt dan ook regelmatig voor dat ik de laatste week van de maand er achter kom dat mijn geld op is en dan heb ik echt geen idee waar het heen gegaan is. Dom natuurlijk want sparen doe ik ook eigenlijk niet.

Deze maand komt daar dus verandering in! We zijn bijna halverwege de maand en ik zal eens wat bevindingen op een rijtje zetten.

1. Ik heb ingesteld dat elke eerste dag van de nieuwe maand een vast bedrag naar mijn spaarrekening wordt overgemaakt.
2. Als ik koffie koop op het station ga ik meestal naar de Kiosk. Heel soms naar de Starbucks voor een echt lekkere caramel latte of de pumpkin spice latte. Maar bij de AH to go hebben ze ook prima cappuccino met een lekkere schuimlaag voor maar 1,95!
3. Opruimen in huis. Kost niks maar scheelt wel heel veel ruimte.
4. Komende zondag ga ik op vakantie naar Fuerteventura en normaal koop ik mijn ticket via Transavia. Maar ik zag nu bij WTC dat ze veel goedkopere tickets hebben. Wel met een tussenlanding op de heenreis, maar het scheelt me bijna 100 euro!
5. Even een maandje geen kleding kopen kan ook geen kwaad ;). Ik heb dit vorig jaar ook gedaan en het gaat me nu ook weer goed af. Zo kom je weer op leuke kledingcombinaties zonder dat je wat nieuws koopt.
6. Kies voor een huismerk of een goedkoper merk in de supermarkt.

Met deze tips merk ik nu al dat ik echt geld overhou en dus nog maar kan sparen voor mijn vakantie voor volgend jaar!!

Heb jij nog geldtips?? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *