Is het gek als je het fijn vind om alleen te zijn?

Alleen op de wereld

 

Afgelopen week las ik een artikel van blogster Chloë Sterk van de blog Daily Nonsense. Zij schreef dat ze het heerlijk vind om alleen te zijn en de wereld te ontdekken. Maar dat ze vaak raar wordt aangekeken en zich soms een einzelgänger voelt.

Ik voelde me direct aangetrokken tot het artikel en herkende me hierin. Ja! Ook ik vind het heerlijk om in mijn alleen te zijn. Alleen op vakantie, koffietje drinken, hardlopen of gewoon maar doelloos door een stad wandelen. Maar ik kan er ook van genieten om lekker thuis op de bank te hangen voor de tv, achter de laptop of met een goed boek en een wijntje.

In deze wereld wordt daar nog steeds raar naar gekeken. De wereld is toch gemaakt om samen te leven. God schiep Adam en Eva. Samen waren zij de eerste mensen op aarde en zorgde ze voor het nageslacht. Ik ben ze dankbaar want daardoor ben ik hier.

Ja! Ook ik vind het heerlijk om in mijn eentje de wereld te ontdekken.

Maar nee ik heb niet de behoefte om meer mensen op deze aardbol te zetten. Ik vind het heerlijk om mensen om me heen te hebben hoor, begrijp me niet verkeerd. Zaterdagnacht stond ik nog heerlijk wijntjes te drinken en te dansen met vriendinnen in de club.

Toch is deze wereld gebouwd om samen te leven. Helaas want in je eentje op stap gaan is altijd duurder!

  • Wanneer je alleen op vakantie gaat betaal je altijd een toeslag voor een eenpersoonskamer.
  • Als je eten online besteld voor jezelf zit je altijd onder het minimum bedrag en bestel je dus altijd een toetje. Toch?
  • Als je dan toch besluit om zelf te koken koop je altijd teveel boodschappen.
  • Uitnodigingen voor feestjes met partner laat je aan je voorbij gaan.

Ben jij single? Loop je ook tegen deze problemen aan?

Eén gedachte over “Is het gek als je het fijn vind om alleen te zijn?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *