Gebruik jij een fitbit of een smartwatch om conditie bij te houden?

Tegenwoordig willen we alles bijhouden. Van wat er gebeurt op social media tot het ontrafelen van Wie is de mol? Meten is weten tenslotte. Je kan nu ook een fitbit of een smartwatch gebruiken om je conditie te houden. Hoeveel stappen zet ik op een dag? Heb ik genoeg water gedronken? Dit handige apparaatje geef overal antwoord!

Oke, ik zal bij het begin beginnen
Om je activiteiten bij te houden kan je de stappenteller op je telefoon gebruiken, ouderwets met pen en papier of een app op je telefoon. Maar tegenwoordig zijn er handige ‘horloges’ die van alles voor je bijhouden. Zo kan je het aantal stappen tellen dat je op een dag zet, je hartslag meten, het aantal calorieĆ«n dat je eet, de hoeveelheid water die je drinkt, je lengte en gewicht ga zo maar door. Meten is weten tegenwoordig.

Wat is het verschil?
Een smartwatch is een horloge maar wel een heel slim horloge, of eigenlijk een kleine computer. Het is gewoon een kleine smartphone. Je verbindt je smartphone via bluetooth met je smartwatch. Op je smartwatch komen dan dezelfde meldingen binnen als op je telefoon.
De Fitbit is een populaire activity tracker. Dit is een klein horloge zonder wijzerplaat. Deze wordt ook weer via bluetooth gekoppeld aan je smartphone. Maar deze houdt alleen je gezondheidsgegevens bij. Dus hierop kan je niet je mail of Facebook checken.

Wat kan dit apparaatje?
De fitbit en de smartwatch hebben dus eigenlijk dezelfde werking. Ze zijn verbonden aan je smartphone en tonen jouw fitheid. Je kan aflezen hoeveel stappen je op een dag zet, hoeveel calorien je verbrand, hoeveel minuten je hebt bewogen. Wat ik het leukste vind is dat je ook kan zien hoe je slaapt. Dan moet je hem wel ’s nachts ook om houden. Zo kan je dus zien of je veel beweegt in je slaap en hoe lang je slaapt.

Waarom wil je dit hebben?
Ik geeft toe, eerst was ik een beetje sceptisch over deze apparaatjes. Bovendien zijn ze niet heel goedkoop. Maar sinds een maand ben ik overstag en helemaal blij met mijn fitbit. Mijn fitbit kocht ik online via Amazon. Deze was een stuk goedkoper dan een Bol.com of Coolbue. Ik had nog nooit eerder wat gekocht bij Amazon. Maar ik had de fitbit al binnen 6 dagen in huis.

In het begin moest ik even wennen aan het bandje om mijn arm. Ik droeg hem alleen overdag. Maar sinds een week slaap ik er ook mee. Ik heb er helemaal geen last van als ik slaap. Het eerste wat ik doe als ik wakker word is kijken hoeveel uur ik heb geslapen en of ik die nacht veel wakker ben geweest. Nu ik meer op mijn slaappatroon let probeer ik ook echt elke nacht minimaal 8 uur te slapen. Dat is de afgelopen twee weken goed gelukt.

Wat ik verder heel fijn vind aan de fitbit is dat ik nu elk uur tussen 9.00 en 17.00 uur een herinnering krijg om even te bewegen. Voor mijn werk zit ik de hele dag op een stoel achter de computer. Natuurlijk heb je wel je pauzes en haal je tussendoor koffie of ga je naar het toilet. Maar met de fitbit ga ik nu elk uur even staan of lopen, in ieder geval even weg van mijn werkplek.

Last but not at least houdt de fitbit ook je stappen bij. Ik wil minimaal elke dag 8000 stappen zetten dat is met deze fitbit veel makkelijker bij te houden dan met de stappenteller van mijn telefoon.

Gebruik jij al een fitbit of een smartwatch? Of heb ik je genoeg voordelen gegeven om er ook eentje aan te schaffen??
#nospon. Gewoon lekker zelf gekocht šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *