Valentijnsdag: voor echte liefde of commercie?

Vandaag 14 februari. Dé dag van het jaar dat we met zijn allen romantisch moeten doen. Volgens de Dikke van Dale betekent Valentijnsdag het volgende:
Va·len·tijns·dag (de; m; meervoud: Valentijnsdagen)
dag (14 februari) waarop mensen, al dan niet anoniem, een kaartje of cadeautje sturen aan een geliefde.

Vroeger, lang geleden, deed ik wel aan Valentijnsdag
Vroeger stuurde ik nog wel eens een kaartje naar een geheime liefde (lang geleden toen bestond whats app nog niet eens). Maar tegenwoordig vind ik het eigenlijk maar een grote commerciële bende! Sorry voor de mensen die het wel romantisch vinden!

Vanmorgen keek ik op mijn Instagram en ik werd echt overvallen door alle kleffe foto’s van stelletjes die elkaar hartjes en kusjes toewensten. De hele dag word ik bedolven onder de liefdesperikelen van mensen all over the world. Het is dat ik al ziek thuis zit maar anders was ik er wel misselijk van geworden.

De trouwbelofte is niet voor niets ‘in voor en tegenspoed’

De enige die vandaag blij is, is de bloemenman op de hoek!
De liefde is toch bedoeld voor altijd? Niet dat perse op Valentijnsdag zo lief voor elkaar moet zijn en ’s avonds uit je werk thuis komt met een grote bos bloemen én chocolade én nog een cadeautje? Of rozenblaadjes in bed. Ballonnen ophangen door het hele huis. De enige die hier blij van wordt is de bloemenman op de hoek. Hij draait vandaag een maandomzet op 1 dag.

Ik vind dat je altijd lief voor elkaar moet zijn. De trouwbelofte is niet voor niets ‘in voor en tegenspoed’. Neem eens spontaan een bos rozen mee naar huis. Of trakteer op een romantisch diner voor twee.

Maarja ik heb makkelijk kletsen want ik zit thuis in me uppie op de bank. Dan wel warm onder een dekentje vergezeld door een doos paracetamol, neusdruppels en warme thee.
Gelukkig kan ik heel goed voor mezelf zorgen met een bos rode (en paarse) tulpen op tafel. Voor de romantische touch heb ik de kaarsen aangezet. Vanavond kijk ik een lekkere jankfilm met chocolade. Proost!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *